Wednesday, January 25, 2012

Kışın Cunda Adasında olmanın dayanılmaz hafifliği..

Tatil dönüşü yol üzerinde Ayvalık okunu görünce tabiki dayanamayıp sapıyoruz hemen, hedefimiz Güler Tatlıhanesi olarak isim yapmış, sakızlı mamulleri ve lor tatlısı ile meşhur pastane. Arabayı önüne çekiyoruz, ben koşa koşa iniyorum ve bir kese kağıdına kurabiyelerinden doldurtuyorum ve tabiki İstanbul'a götürmek üzere Lor tatlılarından.
Tatlılarımızı da aldıktan sonra ver elini Cunda Adası.
Yemek yemek ile kahve içmek arasında gidip gelirken, bakıyoruz ki restoranlar kapalı. Özellikle en sevdiğimiz restoranlardan biri olan ve müthiş mezelerini yemege doyamadığımız Bay Nihat'a bakıyoruz, ne yazıkki kapı duvar. Cunda adasında alternatif bitmez tabiki, hemen Taş Kahve'ye yöneliyoruz. Sakızlı türk kahvesi sipariş ediyoruz, seyretmeye doyamadan batıyor güneş. Günü burda bitirmek, bu renk ahengini izlemek içimizi ısıtıyor, tüm yorgunluğumuzu alıyor.
Kediler toplaşıyorlar hemen yanımıza. Yolda aç kedoşlar köpüşler görürüz diyerekten yanımızda taşıdığımız ekmek ve sütü veriyoruz, birden 20den fazla oluyor sayıları, hepsi çok aç. Ardından bir sıska köpek ve kemikleri çıkmış bir golden köpekçik. Hepsi aç, çok aç, içimiz acıyor, gidip daha çok süt ve ekmek alıyoruz. Kahve çalışanına soruyoruz kimse beslemiyor mu diye. 'Yok yapıcak bir şey, kışın hepsi aç diyor' içimiz sızlıyor ama yapacak pek bir şeyimiz yok onları o günlük beslemekten başka.
Olsun o kadar bile mutluluk yeter bize. Sanki onlar çevirtmiş bizi yoldan, sanki onları beslemeye gitmişiz oraya. Manevi bir mutluluk, müthiş bir günbatımı, şahane bir sakızlı kahve, sakızlı kurabiyeler (ve sahlep) sonrasında yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Arkamızda bıraktığımız o canların karınlarının doyması için dua ediyoruz sadece..
İrem;

2 comments:

  1. cunda cunda cunda...tek geciyorum .. havasi denizi insanlari bay nihati tas kahvesi ile lezzet duraklarimdan biri diyebilirim ...

    ReplyDelete
  2. ne kadar huzur dolu ancak su yazin bakilip kisin sokaga atilan hayvanciklar yokmu icim parcalaniyor

    ReplyDelete