Wednesday, October 16, 2013

Minik adamın Dev bavulu

Seyahate mi çıkıyoruz, evi mi taşıyoruz belli değil. Anlayış gösterin bebekle ilk seyahatimiz. Her ne kadar rahat bir anne gibi gözüksem de ben bir Başak burcuyum, detaycıyım, her mevzuda çok titizlenirim, en küçük detayları bile düşünürüm, planlarım, yazar çizerim, listeler çıkarırım. Hal böyle oluncada bebekle seyahat etmek için bize bir kamyonet elzem gözüküyor. Ya da bir römork. Ya da bir panel van. Tamam bir Samsonite valizde anlaşalım, 20 kilocuk kadar. İyi de nasıl olacak o iş. Açtık bavulumuzu başladık Sarp'ın eşyalarını doldurmaya.
Önce çanta gibi katlanan portatif yatağını bir güzel koyalım. O da ne? Bavulun yarısı doldu bile. Neyse durmak yok sabırla devam.
Bir paket bez. Orada yok mu sanki bez? Belli olmaz belki 3 numara yoktur filan evhamlı anneyim ben.
Islak mendillerimizden de 2 paket atalım. 2 kutu da Aptamil Conformil mamamızı koyduk mu tamam bavulun ön yüzü tamamen kapandı. Şimdi gelelim kıyafetlerine. 6 gün eşittir 6 tulum, 6 body. Gittiğimiz yer kendi yazlığımız, çamaşır makinesi de var su da var. Ama yoookk poz poz resim çekeceğiz ya o tulum da gelsin, bu tulumda gelsin. Sonra ya üşürse diye 2 hırka, 2 anneanne el emeği göz nuru yün yelek, ya banyo yaptırırsak diye havlu, yetmez 2 tane koy, olmazsa olmaz müslin bezlerimiz, aaa şapka unuttuk koy koy koy, çorap lazım en az 3 tane , mama önlüğü, ağız silme bezleri, Eyvah! battaniye? koy koy 3 tane, yetmez 4 olsun gerektiği yerde altına sereriz.. Alt demişken, portatif alt açma minderi. Geceleri soğuk olacağından polar uyku tulumu. Sanırım tamam.. Şimdi gelelim ilaç çantasına. Ateşi çıkarsa, kabız olursa, gaz sancısı tutarsa at çantaya fitilleri, şurupları, damlaları. Ateş ölçer ne me lazım belki biri bozulur diye 2 tane. Gaz damlalarının hangisi işe yarar bilinmez üç farklı markayı da at gitsin. Mini mini boy şampuanları, sabunları. gaz masajı kremi olmazsa olmazımız Wind Salbe, sonraaaaa serum fizyolijiği, burun aspiratörü, sterimarı, rezene çayı koy babam koy. Üzerimize asıp gezdirmek için kangurusu, mevsim anormalitelerini göz önünde bulundurunca mont, patik.. Açılmamış bir kutu biberon temizleme deterjanı ve fırçası (abarttık mı ne?). Oysa daha yeni ısınıyordum.
Allahım valizde bana yer kalmadı. Dur şu bezleri biraz sıkıştırıverelim heh tamam şimdi anne de eşyalarını koyabilir. 2 eşofman altı, 2 kapşonlu üst, 2 t-shirt. Yeter. Çok bile aldım. Zaten tıka basa dolduk, bavul kapanıyor mu diye deneme yaparken babası geldi.
Nasıl yani? Bu küçücük şeye bu kadar eşya mı taşıyoruz dedi.
Sen dua et küvetini taşımıyorum dedim. Bunun ana kucağı var, salıncağı var. Dua et araba ile gitmiyoruz.
Boynu bükük bavulun neresine sığacağına bakıyordu, hemen işini kolaylaştırdım.
'Sende bu valizin kabin boyunu al, sığ ona işte.' Biz oğlumla bir koca bavula yayılıverdik. Hatta bana sıra gelene kadar oğlum bir koca bavula yerleşiverdi.
Boyundan büyük eşyaları var oğlumun. Hani böyle bir dünya starı turneye çıkarda hemen gazetelere haber düşüverir ya.. 'Mega star BıdıBıdı 60 adet tır ile geliyor'. Hani okuduğun zaman 'yok artık' dersin. Haydi bir koca tır kıyafetleri olsa kalan 59 tır ne ile dolu acaba dediğim anlardan birini yaşıyorum evde. Utanmasan daha neler taşıyacağım.
Neyse gelelim uçağa alacağımız çantaya. Neler yok ki çantamızda. Bezlerimiz, ıslak mendillerimiz, yedek tulumumuz, battaniye, önlük ıvır kıvır yanı sıra 4 adet biberon, bir kavanoz mama, bir koca starbucks termosunda mama suyumuz, Mozart Bethoven çalan portatif dönencemiz, peluş çıngırağımız, altındaki ipi çekince şarkı söyleyen kuzumuz veee hayat kurtarıcımız EMZİK. Hatta emzikler. Tam 3 tane. Biri kaybolsa öteki var, öteki kirlense beriki. Uçak iniş ve kalkış anlarında mutlaka emzik vermenin önemini vurguladı doktorumuz kulaklarının basınçtan etkilenmemesi için. Aynı zamanda bizimle aynı uçağa binecek gariban insanların kulak pasları silinmesin diye ağzına tıkıvereceğiz emziğimizi. Uçak çantamızı da tıka basa kapattıktan sonra sıra geliyor pusetini, yola giyeceğimiz kıyafetimizi hazırlamaya. Listemizdeki neredeyse her şeye tik attık. Veee sanırım yolculuğa hazırız.
Acaba yarın bizimle seyahat edecek insanlar Sarp'a hazır mı?
Yarın göreceğiz.. Gezenti Sarp'ın maceraları için takipte kalın...
Mutlu Bayramlar..
İrem


No comments:

Post a Comment