Tuesday, January 21, 2014

5 aylık bebe ve bir işi beceremeyen ebeveynleri

Yeni mama sandalyemiz, yeni koltuğumuz ve yeni oyuncaklarımız var. Mama sandalyemize oturup mis gibi meyve- sebze püreleri yiyoruz, mis gibi meyve suları içiyoruz.
Bugüne bugün tam 5 ay 1 haftalık olduk. Değişik huylar edindik. Hiç olmadık bir yerde bir çığlık atabiliyoruz mesela. Sessiz bir kitapçının içinde birden konuşma pratiği yapmaya başlayabiliyoruz.
Ayaklar babasının yüzünde
 bir pazar uyandırması. Saat:07.30
Ayaklarımızı yeni keşfettik, her an her yerde ayağımızı havaya kaldırıp çorabımızı çekip çıkarabiliyoruz. Dün sabah iki ayağımız babasının yüzünde uyandık. Eliyle de annesinin saçını çekiştirip muzip muzip gülüyordu. Hani konuşabilse 'uyandırma servissiiii' diyecek. Yavaş yavaş yaramazlık mı yapmaya başlıyor ne ; 10 saniye mutfağa su almaya gidip döndüğümde nereden bulduysa bulduğu bir selpak peçeteyi lime lime edip yerlere fırlatmıştı örneğin.
O yeni doğan bebek halleri, o ne istediğini bilememe halleri yerini muzipliğe bıraktı.
Bizde artık büyüyor diyerekten yeniden bir bebek alışverişine çıktık geçen gün babamızla. Artık yeni doğan oyuncakları kesmeyecek bizimkini, miki fare ile oyalayamayacağız diyerekten düştük yollara. 



Hedefimiz öncelikle bir Hoppala almaktı. Buyrun Hoppala hikayemize.. 
Hoppala dediğimiz şey eskiden tavana monte edilir, bebek içine itina ile oturtulur, ve bebek kendi kendine çılgınlar gibi zıplayıp eğlenmeye başlar. O kadar müthiş bir şey ki.. Almasam olmaz. Bir tavana kanca ile asılan versiyonları var .. Bir de Fisher Price'ın Jumperoo ismini verdiği modern hoppalası var. Tabiki direk başladık Jumperoo aramaya. E-bebekler, Jokerler arıyoruz tarıyoruz stoklarda yok, Sahibinden.com'a bakıyoruz yok.. Derken Maslakta ki E-bebek mağzasında bir tane teşhir ürünü bulmuş eşim, almış getirmiş. Ürünü 370 liradan 290'a indirmişler güya. Meğer ürün defolu ve eksikmiş. 
Bir geldi ki eve pislik içinde, ayak izleri üzerinde, üzerine takılan oyuncak parçalarınında yarısı yürümüş gitmiş teşhir esnasında. Diş kaşıma aparatı boynunu bükmüş, kırıldı kırılacak. 
Tek başına erkek müşteri görünce eksikli noksanlı ürünü bir güzel kazıklamışlar anlayacağınız. 
'Tamam bu gecelik içine oturacak ama yarın ilk iş geri gidiyor' dedim. Bir güzel sildik, temizledik bir de elalemin teşhir ürününü. 
Fisher Price Jumperoo
Sarp'ın da o grip olduğu dönem olmasına rağmen zıplamayı bir güzel keşfetti. O zıpladıkça müzik çalıyor, yağmur ormanı sesleri, çılgın bir eğlence. 
Netice, ertesi gün babası hoppalasını geri götürdü, oğlumda kaldı boynu bükük. 
Aradan 3-4 gün geçti, Sarp kendi gibi bir bebek arkadaşı Aura'yı ziyarete gitti. Aaaa bir baktık Aura bebeğin tavana asılan hopplası var, hem de çılgınlar gibi eğleniyor. 
Haydiii başladık mı yine arayışa. Bu kez bebek mağzaları şansımızı Unkapanı köprüsünün altında denemeye karar verdik. Bu eğlence için her yol mübah. Sarp'ı da aldık, bastık gittik köprü altına. 
Veee Bingo! Bulduk tavana asılan modelinden. 
Bright Stars Activity and
Learning center
Satıcı demez mi 'bunun bir de Amerikan versiyonu var, bakın daha güzel'.
Hooop bizim gözler çevrildi tabi diğer ürüne. 
Velhasıl hoppala diye bize kazıklanan Bright Stars marka saçma sapan döküntü oyuncağı aldık geldik eve. Yolda gelirken bakıyorum ürünün YouTube'da videolarına, 'hayret hiç bir çocuk zıplamıyor, alla alla bu hoppala degil galiba..' diye diye getirdik kazuleti evin ortasına kurduk. 
Şimdi gelen 'Ay uçak mı kullanıyorsun sen? uzay aracı mı?' 'Ooo lunaparkı varmış Sarp'ın' diye laf atıyor. Biz ise şapşal anne baba olarak yine alamadık çocuğa bir hoppala derdindeyiz. Birde bu oyuncağı nerelere sığdırsak, koysak durumu var tabi. Öyle Lök gibi duruyor ortada, bir müzik çalmıyor, hoplayıp zıplamıyor. Böyle bir şey işte. 
İnat ettim şu tavana asılan Hoppaladan da alacağım. Olmaz böyle bahtsızlık derken... (Derken beklenen mesaj bugün babasından geldi, almış, getiriyormuş.) 
Chicco mama sandalyemiz
Artık 5 aylık olmamız ve oturarak mamalar yememizin şerefine hazır bebek mağzasına gitmişken bir de mama sandalyesi alalım dedik. Yeni moda mama sandalyeleri böyle 4-5 kollu bacaklı, mutfağın yarısını kaplayan, yatan kalkan sallanan cinsten, her tarafından bir şey çıkıveriyor. Mümkünse en sadesi ve en küçüğünden olsun dedik ve kaptık bir Chicco mama sandalyesi geldik eve. Hemen bir heves koyduk mutfak masasının başına. Sarp'ı da oturttuk içine. Mutfakta biz yemek yerken onu hep puseti ile getiriyorduk şimdi artık o da bir birey oldu. Onun da kendi sandalyesi var artık. Kimbilir burada ne spagettiler fırlatacak cama, ne yemekler yerlere akacak diye ileriye dönük hayalimizi de kurduk ve hemen ilk pozumuzu çektik. 

Mama sandalyemizin açılışını da ilk olarak 
taze sıkılmış elma suyu ile yaptık. Nazilli'den gelen mis gibi elmaları sıktık ve Sarp'a içirdik. 







Bumbo koltuk
Sarp'ın Bumbo koltuğu var. Artık oturabiliyorsak bir koltuğumuz neden olmasın. Yeni heves gidip bir tane de Bumbo koltuk aldık. Kendi boyu kadar minnacık bir koltukçuk, beli boynu ve sırt ergonomisini destekliyor, banyo yaparken, bahçede, plajda her yerde içine oturtabiliyorsunuz. Mesela anneannemize gezmeye giderken, mesela nenemizin bahçesine güneşlenmeye gideceğimiz zamanlarda, ve ya babanemize ev gezmesine gittiğimiz de artık puset tekerleği temizleme derdine son verdim. Sosyal medyada paylaşınca baya ilgi gördü bu resmimiz, altına gelen yorumlar arasında pasta misali masaya kondurulduğu, bakanlar kurulunda ciddi ciddi çalıştığı, resimdeki Nutelladan da baldan da daha tatlı olduğu gibi mesajlar var. Buyrun size yeni koltuğumuz. 

Durun daha bitmedi :) Amacım mahallenin bütün bebelerini bize toplamak değil tabiki. Diyeceksiniz ki evi lunaparka çevirdin. Eh biraz yeni- acemi anne baba olmanın verdiği buldumcuk olma durumları var tabiki ne yalan söyleyeyim. İşte tam da bu gazla gidip Sarp'a bir de top havuzu satın aldık. Imaginarium
Imaginarium top havuzu
isimli oyuncakçıdan. Henüz havuzu şişirmedik, şimdilik bir kenarda duruyor, desteksiz oturmasını bekliyorum birazda. İçinde 100 adet top olan bu çılgın oyuncak ile oynacağımız günü de iple çekiyorum. Ben Sarp'tan hevesliyim, içine girip poz vermem yakındır. 

İşte böyle hoppalalar, oyuncaklar, koltuklar derken evi biraz lunaparka çevirdik. Sarp mutlu, anne-babası mutlu.. 
Bize oturmaya bekleriz ..
Sevgiler;
irem 

2 comments:

  1. Valla ben gelsem o koltuklara, mama sandalyesine pek sığmam. Gördüğüm kadarıyla normal eşyalar ortadan kalkmak durumunda kalmış.:)

    ReplyDelete
  2. 3 aylik ikiz erkek bebeklerim var birde 2yasinda oglum bumboyu satmak isterseniz aliciyim elim kolum olacak aysegul_ucar@mynet.com ayszarsaniz sevinirim piyasadan satisi kaldirilmis bulamıyorum

    ReplyDelete